Sherlock Holmes: A Game of Shadows

Skrivet 2012-04-23 Klockan 22:29:51

Guy Ritchie fortsätter på Sherlock Holmes-spåret.

Med tanke på några av mannens tidigare filmer, som är sådär snyggt hårda, coola och framförallt väldigt genomtänkta, tycker man ju att Ritchie har alla förutsättningar för att skapa något storartat av en klassisk deckarkaraktär som Sherlock Holmes.

Men ettan var väl inte riktigt så upphetsande som man hade väntat sig, även om den var helt okej, och nu i uppföljaren har han faktiskt lyckats ännu lite sämre.

Robert Downey Jr är givetvis fantastisk, Noomi Rapace axlar sin nya Hollywoodstjärnestatus bra och idén med Sherlocks framförhållning i slow-motion är ganska coolt. Och framförallt så är scenen där de blir jagade och beskjutna i skogen ren ögonorgasm.

Men.

Det här är inte rumba.


Filmen är ganska rörig och nåt riktigt Sherlock-mysterium är det inte tal om.


Betyg: +1,9
The Sitter

Skrivet 2012-04-23 Klockan 22:05:31

Jonah Hills sista film innan hans chockartade viktminskning, vilken han antagligen kan tacka en gastric bypass och en kokainbaserad diet för.

Filmen är ganska beige. Visst, det är väldigt roligt att prata till, och kanske framförallt att såga, barn som om de vore vuxna. Och det är ju alltid trevligt att se Sam Rockwell.

Men nä. Alltihop känns ganska oinspirerat.


Betyg: +0,5
The Vow

Skrivet 2012-04-20 Klockan 14:45:42

Husmor har fått välja film. Då är det bara att se glad ut och öppna upp till de lite mer rosa och fluffiga delarna av ens i övrigt väldigt hårda och kantiga inre.

Och jag är väl inte sämre än att jag kan medge att det kan vara gött att vädra där inne ibland. Allt det där sockersöta blir lätt gammalt och då kan det plötsligt börja lukta lite unket. Typ som en fruktskål som man glömde tömma innan man åkte iväg på den där treveckorssemestern till Thailand.

Filmen är väl helt okej. Den är trots allt inspirerad av verkliga händelser och den är inte alltför förutsägbar.

Och jag kom ju faktiskt på mig själv med att sitta och fånle ett par gånger... Men berätta det inte för nån.

Dock så är det ju Channing Tatum som lyckats få huvudrollen och jag vet inte riktigt hur jag ställer mig till den killen. Har man väl varit med i en dansfilm (som utger sig för att vara på allvar) så har man en ganska brant uppförsbacke framför sig. Har man dessutom varit med i två... Travolta harvade ju igenom en hel del skit innan han blev räddad av Quentin. Sen levererade han ett tag, och nu är han så pass gammal att han skiter i vad det är han håller på med.

Trailern till 21st Jump Street utlovar ju potentiell kvalitetskomik samtidigt som den mycket väl kan vara en riktig skitfilm. Vi får väl se...


Betyg: +1,8
American Pie: Reunion

Skrivet 2012-04-11 Klockan 20:48:55

Efter att American Pie-märket blivit besudlat av en rad svinigt pubertala spin-offs fick producenterna nog och drog fram lädret. Exakt hur mycket det kostat dem (kanske inte jättemycket ändå, med tanke på att det egentligen bara är Alyson Hannigan och Seann William Scott som har lyckats dra in pengar framför kameran) vet jag inte, men det är en imponerande ansträngning. I princip alla karaktärer som var värda att komma ihåg är med och det hela blir ganska nostalgiskt.

Det bjuds på en del klassisk American Pie-humor med Stiffler-skratt i falsett och pinsamma situationer för Jim. Vissa grejer blir dock lite ansträngda och filmen lyckades inte heller leverera ett soundtrack som var ens nästan lika perfekt som de äldre filmernas.

Allt som allt lyckas dock produktionen komma undan med äran i behåll och förhoppningsvis innebär detta slutet för alla horribla spin-offs.


Betyg: +3,4
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!