The Hunger Games

Skrivet 2012-08-25 Klockan 16:13:38

Bra och genomtänkt film. Antagligen eftersom böckerna är bra och genomtänkta.
 
Trots mina högskolepoäng i litteratur får jag erkänna att jag inte läser ens nästan lika mycket som man borde och det är faktiskt ganska tragiskt. Jag är av den bestämda uppfattningen att man borde uppleva originalet innan anpassningen till film och då framförallt idag då originalidéer i film är lika sällsynt som självkritik i Svenska Hollywoodfruar.
 
Men som sagt: väldigt bra och genomtänkt film.
 
Betyg: +3,9
 

 
 


The Dark Knight

Skrivet 2012-08-14 Klockan 18:12:42

VARNING! Har du inte sett filmen ska du inte läsa det här inlägget. Det kan innehålla småsaker som kan anses vara spoilers! Dessutom är du fullständigt blåst om du låter någon typ av recension eller åsikt över huvudtaget påverka dig innan du sett filmen själv.
_____________________________________________________________________________________________
 
Ett historiskt ögonblick.
 
Inte bara för mig. Eller för den allmänna biografverksamheten. Eller ens för filmindustrin som helhet. Ett historiskt ögonblick för hela mänskligheten.
 
Jag gick och såg samma film två gånger. Inom loppet av en vecka. Historiskt.

Och det var fantamej en nödvändighet. För det här var en stor film. Och då menar jag inte bara budget-, skådespelar- eller tidsmässigt. Den här filmen var episk. Ett oerhört värdigt avslut på ett av vår tids största epos.
 
Filmen var helt enkelt överväldigande för mig. Jag stoltserar ofta och gärna med min nästan otäcka förmåga att upptäcka detaljer och att förutse händelser i filmer. Men den här gången missade jag ganska uppenbara saker. Speciellt eftersom jag är hyffsat påläst sedan tidigare.
 
Det enda som var lite synd var ju givetvis att Tom Hardy var tvungen att agera med en enorm, jävligt badass mask på sig. Han levererar fortfarande så man får rysningar (även om det inte är riktigt i samma klass som Hugo Weaving i V For Vendetta). Den i efterhand pålagda rösten är också lite obekväm till en början men jag tyckte ändå att man vande sig. Det blev till och med ganska effektfullt och gjorde Bane ännu lite mer skräckinjagande. Dock tyckte jag att Nolan tonade ner Banes lite mer spektakulära förmågor från tidningarna en aning för mycket. Även om det var en cool tolkning tror jag att han hade kunnat bli ännu mer skräckinjagande med lite Venom i sig.
 
En annan lite irriterande grej var att hela uppföljningen av karaktären Blake i slutet av filmen var jävligt onödig och lite off.
 
Men som sagt: ett oerhört värdigt avslut på denna fantastiska trilogi.
 
Betyg: +4,3
 RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!