Snow White and the Huntsman

Skrivet 2012-06-20 Klockan 22:09:08

Det här var jävlar i det en film i min smak.

Är ju något av en nörd när det kommer till fantasy och den här filmen har det mesta - magi, troll, dvärgar, osv. Och dessutom är alltihop fantastisk fint och fantasifullt gjort.

Jag kan glädja alla mina tusentals kvinnliga läsare med att jag tycker det är fantastiskt fint med en film där kvinnan verkligen är en hjälte och inte bara ett våp, och där kärlek inte är det viktigaste. Det är Snow White som är nyckelpersonen och filmens manliga actionhjältar är där för att backa upp henne.

Man har dessutom lyckats ge drottningen ett bra djup och ett motiv för hennes galenskap. Och Charlize Theron leverar nåt rent djävulskt!

Man kan väl säga att Snow White and the Huntsman är allt som inte Mirror Mirror är.

En rolig/konstig grej är de sju dvärgarna. I själva verket är det normalstora skådespelare som gör rollerna och man har trickfilmat dem till dvärgar. Varför man gjort sig denna mödan övergår mitt förstånd, men lite underhållande är det.


Betyg: +3,1
Safe House

Skrivet 2012-06-20 Klockan 21:47:12

Välspelat och underhållande.

Oerhört fint att se Denzel Washington igen. Dock är väl inte själva storyn särskilt utmanande eller fascinerande.


Betyg: +2,9
Projekt X

Skrivet 2012-06-03 Klockan 14:23:17

Marknadsföringen inför den här filmen fokuserade mycket på att koppla ihop den med en av producenterna till Hangover. Dum som man är fick ju detta upp ens förväntningar.

I efterhand har det visat sig att sagd producent endast bidragit med pengar och inget annat. Ett klassiskt gammalt reklamknep med andra ord.

Project X är inte särskilt lik Hangover-filmerna, förutom att krök leder till kaos. Filmen bjuder inte på några överraskningar, karaktärerna är inte särskilt underhållande och  stora delar av filmen skulle kunna vara direkt tagna ur en Black Eyed Peas-video. Detta innebär även att det är en hel del close-ups på ganska nakna tjejer vilket blir lite obehagligt när man tänker på att det är en high school-film och att det i princip är kids där springer runt.

En rolig liten notis om filmen är att den är inspirerad av den australienske tonåringen Corey Worthington som gjorde i princip exakt samma sak i verkligheten. Killen är helt blåst, men samtidigt ganska kall...Betyg: +0,9
Rampart

Skrivet 2012-06-03 Klockan 13:53:26

Tungt, djupt... och svårtittat.

Stämningen i Rampart är ganska lik den i Drive, men filmen har inte ens nästan en lika engagerande story. Dock är allt väldigt välspelat och Woody Harrelson är helt fenomenal.


Betyg: +0,3
Mirror Mirror

Skrivet 2012-06-02 Klockan 13:01:29Betyg: -4,6


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!