Kvartalsrapport

Skrivet 2012-03-30 Klockan 18:35:15

Tre månader. 22 filmer. Blandade skurar. Ingen över +4.

Om ni inte orkar bläddra igenom min enorma katalog av filmrecensioner kommer här de tio som placerats högst upp på listans näringskedja.

1. Bronson +4
2. 50/50 +3,9
3. The Help +3,8
4. Fright Night +3,5
5. A Good Old Fashioned Orgie +3,4
6. Attack the Block +3,3
7. The Artist +3,2
8. The Devil's Double +3,2
9. Moneyball +3
10. In Time +2,8

Den film som blir utsedd till kvartalets Jag-droppar-hellre-tabasco-i-ögonen-än-ser-den-här-igen-film blir:

Real Steel -4


För övrigt antar jag att den fullkomliga bristen på invändningar mot mina betyg innebär att alla ni tusentals läsare har insett att era egna åsikter bleknar i jämförelse med mina och att ni öppenhjärtligt tar emot mina ord som gospel.


Immortals

Skrivet 2012-03-30 Klockan 18:10:08

Visuellt tilltalande och ganska välspelat men det är framförallt fajtingen som har det där lilla extra. Späckat med effekter, välkoreograferat och jävligt coolt.

Det är dock två saker som talar emot den här filmen:

För det första står den väldigt mycket i skuggan av 300. De liknar varandra på många sätt men Immortals blir överglänst i allihopa. Man blir inte alls lika engagerad som i dess testosteronstinne föregångare.

För det andra är jag enormt besviken på titanerna i filmen. De ser ut som ganska vanliga soldater med fruktansvärt dassig hy och de grekiska gudarna piskar dem alldeles för lätt. Vad fan? Alla vet att Disneys Hercules är normgivande för hur titaner ska se ut och det här är inte ens nära mål. Därför har jag helt klart större förväntningar på Wrath of the Titans, för där snackar vi bombastiska jävla monster till titaner. Dock återstår det ju att se om filmen i övrigt är särskillt exalterande.


Betyg: +2
The Three Musketeers

Skrivet 2012-03-22 Klockan 19:00:31

Eftersom jag anser att det borde vara tillåtet att skalla alla dem som spoilar filmer måste jag lägga ut en liten varning.

*SPOILERS*

Så där.

Varningen är dock överflödig då ingen bör se den här filmen. För det här är skit. Vilket ifs inte var någon överraskning.

Filmen är så full av WTF-moments att man till slut inte orkar bry sig: "Jaha. Där överlevde hon ett fall på 300 meter. Ok." "Jaså, dom hade laserstrålar på 1600-talet." "Så Cristoph Waltz är med i den här filmen, där ser man."

Det enda som har något som helst underhållningsvärde är fajtingscenerna, men det innebär ändå typ 90 bortkastade minuter...


Betyg: -3,5
John Carter

Skrivet 2012-03-18 Klockan 21:33:23

En härdad krigsveteran hamnar på en främmande planet där han möter två meter höga utomjordiska infödingar. Han finner kärleken och efter att ha besegrat den onde fienden som vill ödelägga planeten inser han att det är här han hör hemma.

Eeeehh...?

Jo, man kan ju tro att det råder viss brist på idéer, där borta i Hollywood.

Men om man kollar upp det lite visar det sig att filmen är baserad på en tecknad serie från 1912 (!) så kanske är det så att det faktiskt är James Cameron som blivit lite inspirerad.

Dock är det inte mycket till tävling när det kommer till vilken av dem som gör sig bäst på duken. Trots att John Carter var bättre än väntat står den sig slätt jämfört med Avatar.


Betyg: +1,9
A Good Old Fashioned Orgie

Skrivet 2012-03-18 Klockan 20:47:48

Feel-good när den är som bäst.

Härligt med en film som inte följer mallen. Annars brukar romantiska komedier följa ett ganska givet mönster: X träffar Y som är the perfect match. Y börjar också få känslor för X. X drar en liten lögn som växer och Y blir sårad. X ber helhjärtat om förlåtelse och visar att han blivit en bättre människa. Allt är förlåtet och alla är lyckliga i resten av sina dagar.

Men inte här inte. Istället blir det väldigt mycket mer avslappnat och därför mer trovärdigt. Istället för att lägga fokus på den där "vill du gifta dig med mig"-kärleken har man istället valt att lägga krutet på "vi kommer alltid vara vänner och jag älskar er alla kom så ligger vi med varandra"-kärleken. Den där ni vet.

Och det hela blir en väldigt fin hyllning till fenomenet kompisgäng och man kan inte hjälpa att man börjar sväva iväg till alla de där "Pripps Blå"-ögonblicken man upplevt i sina dagar.

Och kanske fundera lite på om man skulle ta och styra upp en orgie...


Betyg: +3,4
Tower Heist

Skrivet 2012-03-12 Klockan 21:30:04

Har suttit och stirrat på på det blinkande strecket i typ tio minuter nu. Kan verkligen inte komma på något att skriva om den här filmen.

Åsiktslös.

Detta måste vara första gången. Någonsin.

Jag har verkligen försökt. Känt efter. Funderat. Men nä.

Ingenting.

Mina damer och herrar, välkomna till ett historiskt ögonblick. Ni kan skryta för era barnbarn att ni upplevde det. Ni var där...

Listans första nolla.


Betyg: +/-0
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!