Avengers

Skrivet 2012-05-16 Klockan 21:45:00

Joss Whedon.

Buffy the Vampire Slayer. Angel. Firefly. (Sen hade han ifs ett finger med i Alien: Resurrection och Toy Story)

WTF.

Vilken jävla tempohöjning. Från B-serier med ganska blygsam budget till en stjärnspäckad final på ett fyraårigt långt projekt med miljarduppbackning.

Och han levererar fantamej kvalitet.


Avengers är bättre än de flesta av föregångarna och som gammal Marvel-fantast var det som att återuppleva en pojkdröm.

Ett litet bakslag var att vi såg filmen i 3D och jag blev verkligen inte imponerad av anpassningen. Har förstått i efterhand att Avengers är en av de filmer som Hollywood har valt att konvertera till 3D i efterhand och att det är rejäl skillnad på kvalitén på den här typen av film jämfört med dem som gjorts till 3D direkt (som t. ex. Avatar). Man lär så länge man lever...


Betyg: +3,9

21 Jump Street

Skrivet 2012-05-16 Klockan 21:00:33

Är väl inte överförtjust i varken Jonah Hill eller Channing Tatum, som kanske nämnts tidigare, men jag måste erkänna att de inte gjorde bort sig i den här filmen.

Men framförallt är det en ganska avslappnad inställning till filmskapande från regissörens sida som höjer tillställningen något. Man gör sig lite rolig över den stereotypiska actionrullen och det är väl ganska underhållande. Sen är det även ganska vitsig dialog rakt igenom filmen och framförallt lyser Ice Cubes och Rob Riggles (även om han spelar typ exakt samma biroll som alltid...) insatser upp det hela lite.

Det blir även pluspoäng på att den gamla klassiska "vara-påverkad-av-droger-bland-vanligt-folk"-scenen är väldigt underhållande.


Betyg: +2,3
We Bought A Zoo

Skrivet 2012-05-16 Klockan 20:42:09

Beige.


Betyg: -0,1
Chronicle

Skrivet 2012-05-06 Klockan 17:59:24

Jösses.

Jag vibrerar lite fortfarande. För första gången på väldigt många år ville jag se om en film dagen efter.

Fy fan vad bra det här var!

Josh Trank
har nu bufflat sig in på min väldigt exklusiva lista över människor som jag måste följa maniskt och slänga mig över allt som de har haft någonting med att göra.

Chronicle innehåller så väldigt mycket att bli glad över: Den är oerhört genomtänkt, både vad gäller handling och genomförande. Den målar upp en nyanserad bild av karaktärerna och det finns inget absolut förhållande mellan gott och ont. Filmen är en väldigt trovärdig skildring av vad det är som kan få utsatta människor att drivas till galenskap. Effekterna är bombastiska utan att vara överdrivna. Man har lagt mycket energi på de små detaljerna vilket gör helheten så jävla mycket bättre. Postern är helt fantastisk. Och så fortsätter det.

För att göra en koppling till mitt förra inlägg: Det är filmer som den här som gör att man har överseende med all annan skit som klassas som underhållning idag.


Betyg: +4,6God Bless America

Skrivet 2012-05-06 Klockan 17:31:03

Bobcat Goldthwait är bitter.

Det är inte på grund av hans sanslösa artistnamn. Det är inte heller för att det inte görs fler Polisskolan-filmer.

Nä, Bobcat är bitter på grund av dagens popkultur och den almänna hetsjakten efter kändisskap. När Bobcat slår på TV:n fylls hans bröst av hopplöshet, förakt och blodlust. Bobcat ser desperata människor som utan ett uns av självkritik gör vad som helst för ett par minuter i rampljuset och han vill ta tag om deras axlar, ruska om dem ordentligt och skrika åt dem hur patetiska de är. Sen vill han skada dem.

Men Bobcat är en man med självkontroll. Han är dessutom konstruktivt kreativ. Därför gjorde han en film istället.

De första tjugo minuterna av God Bless America sätter verkligen tittaren på prov. Hur TV-spelsskadad man än är får man en impuls att stänga av filmen när huvudpersonen skjuter en bebis med hagelgevär. Man kan lugnt säga att det tänjer på ens gränser.

Men om man uthärdar så tar sig filmen så småningom. Den är verkligen en stor armbåge i ansiktet på allt skit som visas i rutan idag. Och vem har inte legat hemma i soffan och ifrågasatt mänskligheten som helhet bara för att en 17-årig tjej med röst som en cirkelsåg ursinnigt kräver en plats i nästa omgång av Idol. Eller för att nån idiot har valt att köpa tre fyrhjulingar och en 3D-TV istället för mat till sina barn. Eller för att en kille med taskig tandhygien och wifebeater-linne låg med sin flickväns syster, hennes mamma och hennes bästa kompis och lyckades göra allihop med barn och nu tvingas slåss mot dem alla i Jerry Springers studio. Eller för att...

Och så fortsätter det.

Bobcat har en poäng. Och den är valid: Om folk inte funnit så stor njutning i att hånskratta åt andra människors dumhet hade kvalitén på dagens underhållning varit väldigt mycket högre.


Betyg: +1,9
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!