Mission Impossible - Ghost Protocol

Skrivet 2012-02-15 Klockan 20:34:07

Inga överraskningar här inte. Tom Cruise har tydligen tillräckligt mycket pengar för att kunna finansiera en egen film och gjorde det karaktärsmässiga fegspelet att filma en ny Mission Impossible. Säkra pengar, tänkte Tom.

Och det är det väl också. Ghost Protocol ger publiken vad de förväntar sig - påkostad, adrenalinstinn action. Tom Cruise hoppar och klättrar, fajtas och skjuter som om han fortfarande vore 35, vilket han väl får ha en eloge för, den gamle 50-åringen. Det görs några halvhjärtade försök att ge karaktärerna lite djup, men inget som gör nåt särskilt intryck.

Precis som det bör i en renodlad actionrulle bjuder MI:4 på ett par WTF-moments. Som till exempel när Ethan, efter en lång och tidsödande klättring tappar fästet och ramlar fem meter ner, hindrar sitt eget fall med en hand och i klippet efter plötsligt är uppe på samma höjd igen utan att ha förlorat särskillt mycket tid. Eller när han jagar boven både till fots och med bil genom ett Dubai som blir fullständigt våldtaget av en sandstorm som i samma stund som boven kommer undan bara upphör och inte lämnar ett spår efter sig. WTF? Men det hör väl till, som sagt.

Men det absolut största WTF:et med den här filmen är hur fan Michael Nyqvist lyckades landa rollen som filmens bov. Han har ungefär fyra repliker i hela filmen och mannen har knappast ett särskillt skräckinjagande utseende, eller något annat nemesisattribut över huvudtaget för den delen. Och som jag hävdat i tidigare inlägg är mannen fullständigt överflödig som skådis, så jag vägrar tro att det är hans goda rykte som gjort att han fått rollen.

Som sagt - WTF?

Här är för övrigt Tom Cruises genom tiderna bästa skådespelarinsats (ber om ursäkt för kvalitén):

Betyg: +1,8
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!