The Artist

Skrivet 2012-02-29 Klockan 17:36:22

Ännu en Oscar-vinnare. Till skillnad från Hugo tog dock den här hem lite tyngre statyetter, däribland bästa regissör, bästa film och bästa manliga huvudroll.

Till en början var det väldigt avigt att kolla på en stumfilm. Precis som i filmens begynnelse överagerar skådisarna för att kompensera och till en början är det lite jobbigt at kolla på.

Men man vänjer sig och snart blir det uppenbart hur jäkla bra Jean Dujardin är i rollen som George Valentin. Mannen förtjänar verkligen sin Oscar.

Själva handlingen lyckas dock aldrig exaltera. Däremot spelar Michel Hazanavicius med stumfilmsformatet på ett väldigt smart sätt. De få gånger det är ljud i filmen används det med ett syfte och det blir väldigt effektfullt.

Jag är väldigt stolt över min överlägsna fattningsförmåga och oerhörda skarpsynthet och därför har jag en svag punkt för subtila twistar och aha-ögonblick. Utan att säga för mycket bygger den här filmen upp till ett väldigt givande sådant ögonblick och därför plockar den lite pluspoäng.

Mest som en liten hattlyftning till monsieur Hazanavicius...


Betyg: +3,2
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!