The Girl With the Dragon Tattoo

Skrivet 2012-02-06 Klockan 21:50:05

Helt otroligt.

David Fincher
har förlorat en snoppmätartävling. David fucking Fincher.

Se7en, the Social Network, Zodiac.

Och framförallt är han mannen ur vars medvetande världens i särklass bästa film tog form - Fight Club.

Och trots sin plats på tronen förlorade han som sagt en snoppmätartävling, både i längd och omkrets. Och för att dra liknelsen ännu längre gjorde han detta trots extremt högt självförtroende och tillgång till väldigt mycket dyrare penispumpar.

The Girl With the Dragon Tattoo leverar helt enkelt inte lika hårt som sin svenska föregångare. Det enda som egentligen är bättre är musiken (även om Reznor nog hade kunnat låta lite mer stördhet lysa igenom) och Daniel Craig som Mikael Blomkvist (vilket kanske mest beror på att Michael Nyqvist är en fullständigt värdelös skådis).

Jag måste dock erkänna att det redan innan kallingarna åkte av fanns en del förbehållningar. Jag har lyckats med konststycket att inte läsa Stieg Larssons böcker och därför hade själva storyn viss slagkraft när jag såg Män som hatar kvinnor, vilket givetvis gick förlorat på Finchers version.

Men mest negativt är dock det enorma jävla klavertrampet att propsa på svenskt uttal på namn med mera. Sjukt irreterande när Craig säger "Rikkard" istället för "Richard". Eller "Mika-el" istället för "Michael". Det hade väl för fan inte gjort nåt om de fått prata som vanligt. Det hade för den delen inte gjort mig ett skit om de flyttat hela storyn till amerika istället. Även om det gynnar den svenska turismen och vårt anseende utåt och sån skit så blir det bara negativt för filmens trovärdighet.

First strike, Mr Fincher.Betyg: +1
Kommentarer
Postat av: Tjuck Norris

Skrivet 2012-02-07 Klockan 21:37:24
Frågan är väl hur mycket det gynnar svenska turismen. inte sett den men hört att Sverige ska se ungefär lika exotiskt ut som Östtyskland när det var som gråast


Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!